Wednesday, September 1, 2021


Mesin Cucuk Satay Manual..
Kini Anda Boleh Menghasilkan 288 Cucuk Satay 
dalam Masa 1 Jam Sahaja...
Paling BEST Cuma Perlukan 
1 Orang Operator SahajaMesin Cucuk Satay Manual atau disebut juga dengan Satay Meat Skewers merupakan mesin yang memudahkan anda untuk mencucuk satay secara manual dengan cepat dengan kapasiti 288 cucuk hanya dalam waktu 1 jam. Mesin ini berukuran 60 cm dengan lebar 35 cm dan tinggi 40 cm. Mesin ini berasal dari China dan berfungsi secara manual menggunakan tangan. Meskipun begitu, ia mampu membuat kerja anda menjadi lebih efisien, cepat dan mudah.Potensi Keuntungan Bisnes Satay
Katalah seorang pakcik ini menjual 1000 cucuk sehari. Jadi kos jualan beliau adalah (1000 cucuk satay x 1 sen) = RM1000 sehari. Anda rasa berapakah keuntungan setiap cucuk satay? Katalah secucuk satay dapat memberikan keuntungan sebanyak 50%. Jadi dengan jualan satay 1000 cucuk sehari telah mendatangkan keuntungan bersih sebanyak RM500 sehari kepada pakcik ini. 

Untuk pengetahuan anda, pakcik ini hanya menjual satay dari jam 7 malam sehingga 12 malam sahaja. Hanya 5 jam bekerja sehari. Kalau dalam sebulan pakcik ini hanya bekerja 15 hari sahaja. Pendapatan bulanan pakcik ini adalah RM500 sehari x 15 hari = RM7500 sebulan. Tidakkah dengan menjalankan bisnes satay ini menguntungkan? Anda sendiri fikir fikirkan. Selamat berniaga.

Resepi Satay Simple Tapi PowerSate diperbuat dari kepingan daging potong yang dicucuk menggunakan lidi kelapa atau buluh. Kebiasaanya, sate akan diperap menggunakan bahan-bahan tertentu yang kemudianya dibakar menggunakan arang kayu. Terdapat pelbagai jenis satay diantaranya:


Sate Daging
Sate Ayam
Sate Kambing
Sate Arnab
Sate Perut
Satay Pedal
Sate kerang
Sate Ikan
Sate Ayam atau Daging.
Hirisan Daging Atau Ayam * potong sebesar ibu jari
Lidi
Bahan Kisar.
5 biji bawang merah
4 ulas bawang putih
4 batang serai *dihiris
3 cm lengkuas
3 cm halia
3 cm kunyit hidup
Bahan-bahan lain:
2 sudu kecil Ketumbar * telah disangan dan tumbuk halus.
2 sudu besar serbuk jintan manis
2 sudu besar jintan putih
10 sudu besar Kicap Pekat Manis
2 ketul gula melaka* dipotong kecil atau dihiris
2 sudu garam
4 sudu gula putih
Minyak *agak-agak tidak terlalu banyak, tidak terlalu sedikit.
Cara- cara:
Satukan daging ayam atau daging lembu dalam satu bekas.
Kemudian blend bahan kisar dengan minyak, (pastikan minyak dapat belend kesemua bahan, jika tidak tambah minyak).
Setelah blend hancur, tuangkan kedalam bekas yang berisi daging tadi, dan masukan bahan-bahan seperti rempah , gula, garam kicap dan sebagainya.
Gaul rata bahan-bahan tersebut. (rasa bahan perapan, biar manis lebih tidak mengapa, rasa sedikit tak apa, jangan geli pula, nak sedap kan? ).
Kemudian perap semalaman atau selama 4 jam, untuk memberi rasa yang sebati dengan daging dan rempah.
Selepas perap, cucuk daging tadi dengan lidi, dan boleh lah siap dibakar.
Bakar menggunakan (30% MINYAK + 70%AIR GULA +SERAI * yang diketuk hujungnya.), bertujuan untuk renjis atau sapu pada satay semasa proses pembakaran.
Setelah siap, boleh dihidang bersama nasi impit, timun, bawang dan kuah kacang.
Selamat Mencuba!

Modal Yang Rendah


Dengan modal serendah RM499, anda boleh memiliki Mesin Cucuk Satay ini serta-merta. Anda akan memperolehi pakej berikut:1 Unit Mesin Cucuk Satay
1 Tray cucuk satay
Percuma 1 Tray Cucuk Satay
Jaminan Selama 30 Hari

Mengapa Anda HARUS Memilih Mesin Cucuk Satay Manual ini?KOS RENDAH - Anda boleh memulakan perniagaan satay dengan kos mesin satay yang sangat rendah dan amat berpatutan.
PERMINTAAN TINGGI - Anda bakal dapat menjual satay dengan mudah kerana permintaannya sangat tinggi.
RISIKO RENDAH - Memulakan peniagaan satay adalah kurang berisiko kerana ia memerlukan modal yang rendah, bahan mentah mudah didapati, mudah dikendalikan, mesin satay yang murah dan permintaan yang sangat tinggi.


P.S : Jangan berfikir panjang lagi, perniagaan Satay memang menguntungkan!


P.P.S : Permintaan terhadap Satay adalah tinggi di pasaran. Insya-Allah boleh dijadikan sumber pendapatan tetap jika anda benar-benar mahu melakukannya!--------------------------

Mengenai Mataf Industries

Mataf Industries merupakan syarikat milik penuh Bumiputera yang membekalkan Mesin Cucuk Satay yang beroperasi di Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia. Syarikat turut menawarkan jaminan selama 3 bulan bagi setiap mesin, dan hampir kesemua mesin kami merupakan buatan Malaysia. Harga mesin satay yang ditawarkan adalah berpatutan dan mampu-milik oleh para pengusaha satay. Mesin-mesin seperti mesin cucuk satay, mesin potong daging, mesin marinade, mesin blender, mesin pengisar kacang juga ditawarkan dengan harga berpatutan.

MATAF INDUSTRIES

179-G & 180-G, Jalan Lavender Heights 5, Lavender Heights Business Square, 70400 Seremban, Negeri Sembilan

H/P: 019-6669279/019-6669219

Tel: 06-6760471


Waktu Operasi

Isnin-Jumaat: 9:00 Pagi - 6:00 Petang

Sabtu: 9:00 Pagi - 2:00 Petang

Layari: Facebook: https://www.facebook.com/mataf.my

Website: http://www.mataf.my

Youtube: https://www.youtube.com/channel/uca-BT3AbRZoBGeUG2A6uoJA/
0 comments:

Post a Comment